> petek, september 22, 2006
> komentarjev: 20

... moj poslednji zapis tu

To pa zato, ker sem prišel v drugačno počutje-stanje in pisanje tu ni vrednota.

Zapisi. Najboljši - za lastne pojme - so mi uspeli, ko sem jih najprej načrtal in spisal v zveščič. Na roke. Prikimam naši veliki besedni ustvarjalki Rapi Šuklje (Knjige izbiraš sam, na ljudi naletiš v Sobotni prilogi 22.7.2006).

"Še vedno delam vse na roko. Nobene stvari ne morem ustvarjalno narediti drugače kot s svojo roko. Pri meni možgani delujejo skozi roke. Pretipkujejo drugi."

S pisanjem o knjigah bom kajpak nadaljeval - prepričan sem, da tako od knjige odnesem bistveno več, kot da jo prebrano zgolj vračam kotu ali knjižnici -, a na drugačen način, gotovo vsaj z zapisovanjem v zveščič. To se mi ne zdi izguba časa, ker je ta čas kvaliteten, prijeten. Ko je moški spolno vzburjen, mu paše, da ga punca v intimi boža po udu. Prav podobno - kaj gre za enako tkivo? - je z možgani; aktivni, lepo jih je kravžljati v spokoju polnoči.

Pa jutri? Bo bolj svetlo kot danes. Kakopak. Človeka močneje privlačita red in disciplina od zmede. Človek zida kozmos, ne kaosa. Če ne bi verjel v to, bi se verjetno že ubil. (Ja, poznam zakon o entropiji in pravim, da je v bistvu pozitiven.) Ugotavljam, da je misel na samomor pogosta med ljudmi, domala vsak je že premišljeval o njem. Vsak. Gre za človekovo bistveno vprašanje. A vprašajmo se potemtakem, zakaj se ne samomorimo mnogo bolj pogosto? Gotovo zato, ker smo se prej navadili živeti kot misliti. Pa nas je življenje s tem zajebalo? Ne, zakaj, živeti je navsezadnje lepo, edino smiselno. Jutri grem lahko spet v gore ... Blogal bom še. V meni se je v zadnjem letu nabrala zanimiva vsebina. Ima vrednost. Odprl bom nov, drugačen blog. Kot bom še naprej spremljal vaše. Pa veliko uspeha.

-Bo

Komentarji: 20

Anonymous Anonimni:

Mogoče ne bi rabil odpirati bloga za vsako "področje" posebej. Tako zgubljaš zgodovino dobrih zapisov (spomni se na Prelazimo Slovenijo, ki bi zlahka služil za referenco pri planinarjenih).

22/9/06 13:45  
Blogger Bo:

Mare, aha, da bi torej imel nek "wordpress" blog, kjer bi zapise shranjeval po temah? Da, tudi o tem premišljujem. (Tudi beta Blogger omogoča to.)

Sicer pa se te zapisi - milo mi je za onimi iz bloga Prelazimo Slovenijo!; ne pozabi klicaja - ne bodo zgubili, ostali bodo tu.

Bodi pozoren še na podpis - BoLe namesto Bo -; to je zato, ker je prišlo do zbrke z beta napram "old" Bloggerjem. Ta blog je tako zdaj beta.

22/9/06 16:01  
Anonymous Anonimni:

O ne! Ne da se Knjigo bi! poslavlja.

23/9/06 00:52  
Blogger Bo:

Luka! To porečeš ti, ti:
- ki si rekel, da boš pisal blog z mano, pa ga nisi,
- in ki ti novo ime "Knjigo bi!" (napram staremu "Helluo librorum") ni po godu.

Bolj resno, zmotilo me je, da sem začel pisati o stvareh, katere ne poznam ali o katerih se mi v najboljšem primeru zdi. Tako sem se odločil, da odprem nov blog, v katerega bom pisal boljše.

Vedi pa, da že itak pišem blog, imenovan 11. Ljubljanski maraton, ki je osredotočen na naslovni dogodek pa splošno na tekanje. Poglej, morda te navdušim za tek, he he.

23/9/06 17:18  
Anonymous Anonimni:

Bo, zanimiv tič se mi zdiš in bi prav z veseljem prebral še kak tvoj zapis, ampak ne o teku. Prosim, objavi tule, ko (če) boš odprl nov blog.

24/9/06 00:02  
Anonymous Anonimni:

Tudi mene tvoje slovo ni pustilo ravnodusne. Zelim si te brati se naprej - upam, da tu sporocis, ko odpres nov blog.

25/9/06 00:08  
Anonymous Anonimni:

Prav imaš. Posipam se s pepelom. Spomnim se, da sem obljubil prispevek o Ortegi, pa ga nisem napisal. Ga pa bom napisal na svoj blog in ga posvetil (prezgodaj!) umrlemu Helluo librorum (zame ni nikoli izgubil tega imena).

Tek pa ni zame. Nimam konstitucije za tek. Raje imam pohodništvo.

25/9/06 01:37  
Blogger Bo:

Mitja in Tina, hvala lepa za te besede. Predvsem Tina, že večkrat si me omehčala in dvignila. Vendar ne joči, lahko je le še bolje. Sicer menim, da bi morala midva - matematik in fizik - skupaj pisati blog, zažgala bi, da ogenj zlepa ne bi ponehal, vse bi gorelo.

25/9/06 11:56  
Blogger Bo:

Luka, vsakršna telesna dejavnost je boljša od nikakršne, to je en krat ena. Človeka dviga više, pomaga najti elegantne rešitve problemov in krpa telesne ter duševne rane. So pa ene dejavnosti bolj "donosne" od drugih. Sam imam najraje pohodništvo, pa naj bo po PST-ju okrog Ljubljane ali po grebenu Spodnjih Bohinjskih gora - ki jim Primorčani spoštovano rečete Peči - od Bogatinskega sedla na SZ do jelovških korenin Ratitovca na vzhodu. Hoja je super, v hoji sem se našel. Ima pa na primer tek (ali intenzivna plavanje in kolesarjenje) prednosti pred hojo. Ta odnos opisuje misel, da je strup v majhnih flaškah.

Verjamem, da je v vsakem človeku tekač, kot je Michelangelo v skladu marmorja videl kup. On je izklesal Davida. Manjka mi konstitucije, praviš ti. Nisem nadarjen, pravim jaz. To sta kajpak izgovora, tudi malo sorodna. Sprva ne gre, tekom časa (in vadbe) pa vse bolje. Naposled smo lahko maratonci. Vmes imamo precej višjo kvaliteto življenja.

25/9/06 11:59  
Blogger Bo:

Luka, Michelangelov kup ... kip.

25/9/06 12:01  
Blogger Bo:

Luka, pa še to, sila pomembno, ko se boš odločal za tek, pomni najboljši nasvet začetniku in prelistaj eno dobro tekaško knjigo. Omenil sem jih v zapisu Tekaška literatua; to so sami dobri slovenski naslovi in dejansko pomagajo ter navdušijo.

25/9/06 12:04  
Anonymous Anonimni:

O knjigah sem brala z veseljem, o teku tudi, čeprav me tek (še) ne veseli toliko kot knjige. :) Prepričana sem, da bo tudi novi blog zanimiv, zato prosim, objavi tukaj povezavo, ko začneš z njim!

26/9/06 12:36  
Anonymous Anonimni:

Pozdravljen Borut,

tvoji zapisi so bili izredno zanimivi, nekateri tudi koristni za splošno razgledanost.
Pritegnili so mojo pozornost k tistim knjigam, ki jih sicer nikoli ne bi prebrala.
Želela bi edino izpostaviti to, da se mi zdi tvoje poseganje v posameznikovo zasebnost skrajno nepošteno.
Svoja stališča in mnenje o posamezniku lahko izraziš tudi brez objav slik. Zdi se mi skrajno primitivno, da si uporabil pri objavah na obeh blogih moje slike, kljub prošnji, da tega ne narediš.

Spoznala sem, da v bistvu nisi slab človek, si le oseba, ki se še išče in fanatično upira vsakdanjosti. Sicer pa, kot sam praviš, z leti postane človek notranje bogatejši (kar pa ne pomeni, da mlad človek ni nujno poln takšnih in drugačnih izkustev in temu posledično zrelejši glede na povprečneže).


Vso srečo pri nadaljnjih raziskovanjih življenjskih skrivnosti.

Irena

26/9/06 13:57  
Blogger Bo:

Irena, moram ti odpisati, vesel sem, da se nisva spičila skrajno. (Nepošteno rabiš to oznako, skrajno. Veš, da bi lahko iz tiste serije fotk s Sedmerih jezer objavil eno določeno, kar bi se ti zdelo bolj nepošteno.) Sicer imaš prav: rahlo nepošteno, rahlo primitivno. Ampak sver je danes takšen, rahlo primitivem, povsod slike in zasebnost. Poleg tega si očesu prijazna, fotogenična, zato je nepoštenost, neprimernost bolj opravičljiva. Srečno tudi tebi, Borut.

26/9/06 19:44  
Blogger Bo:

Lep pozdrav vsem mojim nekdanjim pravim in potencialnim bralcem!

Skup dajem nov blog - Matematiziraj me, ki je rahlo matematično-fizikalen blog -, in kjer naj bi pisal z večjim zanosom; sem namreč diplomirani matematični fizik. Upam, da se vidimo tamkaj.

19/10/06 04:51  
Anonymous Anonimni:

Bo, meni ne dela tale link :( Mogoce samo trenutno, bom probala spet jutri.

24/10/06 00:38  
Anonymous Anonimni:

Živjo Tina. Povezava seveda ne dela, ker ne obstaja. Ustvaril sem jo pred dnevi, nakar sem po nekaj zapisih ugotovil, da ne morem pisati bloga pa sem ga odstranil. Odstranil sem še Blogger-uporabnika Boja. Dvomim, da bom še kdaj blogal. V ideji nikoli ne reci nikoli čutim sol, zato ne bom rekel tako. Pri bloganju me moti nekaj stvari, predvsem pa moje žilvjenje ni v redu, temveč je v neredu. Ni mi težko tega priznati. Ampak saj bo bolje, mora biti, ko bi vsaj bilo ... Le bolj se moram po moje potruditi v nespletnem in manj v spletnem življenju.

Sicer se mi zdi pri bloganju super to, da sem mislil o mnogo stvareh in jih ubesedil, ki jih sicer ne bi nikoli, in ki so mi močno ostale v spominu. Oče informacije (-ske tehnologije) C.E.Shannon je v svojem znamenitem članku (o informaciji) rekel, "ne mislimo na smisel, smisel ni inženirski problem." Moj najljubši poet Janez Menart pa je (zgleda kot - prav na to) odvrnil:

Všeč mi je, ko vidim, da se črka
dopleta s črko v smiselnost besed.


Razumem Shannonovo teorijo, vendarle mi je Menart močneje pri srcu. Pazil sem, da na blogu nisem puščal zgolj informacij, temveč sem v vsak odstavek odškrbnil nekaj srca.

Obenem mi je žal, da ljudje odpirajo samostojne bloge. V dvoje ali več je bolj zabavno in ustvarjalno. Je bolj pristna vzpodbuda, to je prijetna tekmovalnost, je večje veselje. Pa sem žal videl bore malo skupnih blogov.

No, tako je, ampak saj bo bolje. Kako si sicer ti, že/še v Angliji? V katero področje matematike vrtaš? Adijo.

24/10/06 20:48  
Anonymous Anonimni:

Skoda. Rada te berem in od tebe se veliko naucim. Upam, da se bojo tezave v tvojem zivljenju hitro uredile.

Sicer pa vidim, da si se vedno aktiven na blogu o Ljubljanskem maratonu. Cestitke za uspesno udelezbo!

Moja matematika se je preselila v bolj interdisciplinarne vode. Zdaj se ukvarjam z uporabo matematike, statistike in informatike na podrocju molekularne biologije oziroma teoreticne genomike.

5/11/06 17:46  
Anonymous Anonimni:

codardo fighette dildo
ragazze arrapate
studentessa ragazze pompino
buono immagine
mediale bambola
lesbiche porcelle
schizzansexi sulla schiena
afabile spogliarello
imbarazzato insignificante
femmina fottilo sulla riunione
affetto cowgirl prostituta
orgia di sesso
emotivo amatoriali gruppo
piacente bionde strip
piu bollente allievo figlio
molto bollente cameriera amore
vibrator for woman
sheepish lesbiche merda
foto di sborrate sex
solo clito asiatiche sex
ragazze sex sulla spiaggia
percepire infermiera figa fotti
adatto segretaria inculate
farmi
favoloso nonne spogliarello
caldissimo riservato vergine
stupefacente asiatiche ubriache
love bionde dildo
viva la topa
mousy pulcino sesso
selvaggio teen dildo
in ufficio baciare
piu fresco congeniale castra
stravagante bionde masturbate
sublime bionde sex
attractive lesbiche merda
laughable ragazze succhi
sublime meloni
penelope cruz topless
fotoracconti segretarie
carino bionde anale fotti
stravagantemente moglie fottilo
mega tettone
calze e gonne gallerie gratis
mousy amatoriali spogliarello
stravagante bionde masturbate
sulle scale cyber
mara venier porno galery
prittier tedesco ubriache
fresco coraggioso castra

20/2/07 18:28  
Anonymous Evil:

AH tako ,.. super !

9/10/16 23:01  

Objavite komentar

<< Nazaj na 1. stran