> sreda, september 20, 2006
> komentarjev: 4

... Meryl Streep (II)

Nedavno so se v naši blogosferi nabrali strastni zapisi o Harryju Potterju. Predvsem med blogerji nežnejšega spola - na primer Nadezhdo, Lillit in Belgothiel -, kar je celo zasenčilo prav tako strastno razpravljanje o različnih interpretacijah Prevzetnosti in Pristranosti, ki jo Wonder Woman veselo pelje dalje ...



Tako sem prišel na misel, da bi izdal zanimiv delček novega filma Hudičevka v Pradi (2006), ki bo vsak čas v našem kinu. V njem se dajeta zahtevna šefinja (Meryl Streep) in nadobudna asistentka (Anne Hathaway). Hathawayeve se spomnimo ali - bolj verjetno - ne spomnimo iz Princeskinega dnevnika in njenega nadaljevanja. Ta film bi bil prav gotovo nekakšno tretje nadaljevanje Princeskinega dnevnika, ako ne bi k njemu priključili Meryl Streep. Super je. V enem prizoru zdrdra navodila nakar zahteva "novega Harryja Potterja" v "treh urah". Pa ne nove knjige iz knjigarne, marveč rokopis naslednjega dela. Njena otroka bi ga rada brala. Zato dve kopiji. Asistentka rokopis celo dobavi. Saj, film je prismuknjen ... To je prismuknjeno ...

... vendarle Meryl Streep v filmu briljira in opozori na lastnost velike umetnice: da lahko iz dreka naredi zlato.

Portret. Navdušuje nas, da pred igranje postavlja svojo družino, dolgoletnega moža in štiri otroke. Te ji polnijo srce, ki nam ga razdaja na platnu. Sicer, pravi, ne ve, kaj bi lahko dala. Prej se za vlogo perfektno pripravi. Za mnoge je najbolj cenjena in nadarjena igralka, prva dama modernega filma. To se pozna tudi pri nagradah. Drži rekord 13 nominacij za oskarje. Dobila je dva, za igri v Kramerju proti Kramerju (1979) in Sofijini odločitvi (1982). Uspeh žanje povsod: v gledališču, filmu in na televiziji. Prav dobro se znajde v komedijah, ki jim doda fino ozračje. Spomnimo se filma Smrt ji lepo pristoji (1992) pa nedavne Snahe, da te kap (2005). Naslednje leto bo v neki komediji ameriška predsednica, katere mož in poslovni mogul (Robert De Niro) postavi kariero nastran, da bi stal ob strani njene predsedniške kampanije.

Komentarji: 4

Anonymous Anonimni:

Film je prismuknjen, ker je posnet po knjigi, ki naj bi bila napisana (vsaj delno) po resničnih dogodkih. ;)

20/9/06 18:54  
Blogger Bo:

Anonymous, to imaš prav. Slabo sosledje stavkov, prehitro sem sodil. Sem popravil.

20/9/06 22:59  
Anonymous Anonimni:

O Harry Potterju je pisal tudi Bona Fides:

http://bonafides2.blogspot.com/2006/09/on-harry-potter-post-one.html

Sicer pa tudi jaz ljubim Meryl Streep: zame je daleč najboljša hwoodska igralka.

21/9/06 13:47  
Blogger Bo:

Luka, točno, tudi Simon se je razpisal o HP, a on res nedavno. Še pravilno polinkajmo njegov zapis za udobnejši odriv na ono stran.

Sicer mi je žal, da Meryl Streep nima več resnega dela v Ameriki. Zato kujem načrt, da si ogledam še nekaj njenih starih naslovov, ki jih nisem videl.
To, da je pošteno sposobnejša od drugih, se hitro uvidi po branju njenih izjav. Tu sem jih našel nekaj. To je brihten, pozitiven in privlačen človek!

21/9/06 14:35  

Objavite komentar

<< Nazaj na 1. stran